Röd linssoppa 4

Röd linssoppa

En god linssoppa med stekt halloumi

(1)

Vegetarian4 st • 00:30
Ingrediens Mängd
Lök, 0.5 st
Vitlök, 2 klyftor
Ingefära, 0.5 tsk
Kanel, 0.5 tsk
Gurkmeja, 1 tsk
Spiskummin, 1 tsk
Chiliflakes, 1 tsk
Salt, 1 tsk
Tomatpure, 2 msk
Vitvinsvinäger, 2 tsk
Körsbärstomater, 125 g
Vatten, 1 l
Grönsaksbuljong , 2 tärningar
Röda linser, 350 g
Salt,
Peppar,
Halloumi , 200 g
  1. Skala och finhacka lök och vitlök
  2. Stek i olja med ingefära, kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt på låg värme utan att det tar färg
  3. Tillsätt tomatpuré och vitvinsvinäger och stek i 30 sek
  4. Halvera körsbärstomaterna
  5. Tillsätt vatten, buljong, linser och tomater
  6. Låt soppan puttra på låg värme i ca 20 min. Rör om med jämna mellanrum så att inte linserna bränner vid
  7. Smaka av soppan med salt och peppar. Späd ev med mer vatten
  8. Tärna och stek halloumi i olja tills den får en fin yta
  9. Servera soppan och ringla över halloumin
Skrivet av: den 27/04 -20

Andra recept

Kommentarer

Logga in

Glömt ditt lösenord?

eller logga in med:

Röd linssoppa

- av 0

Svar i denna diskussion

Du kan inte ändra eller publicera svar: Du måste logga in innan du kan publicera