Pasta ricotta 2

Pasta ricotta

Pasta ricotta med tomat, citron, parmesan, örter och vitlök.

(1)

Vegetarian4 st • 00:30
Ingrediens Mängd
Körsbärstomater, 250 g
Färsk pasta, 500 g
Ricotta, 250 g
Citron, 1 st
Riven parmesanost, 1 dl
Färsk persilja , 1 dl
Färsk basilika, 1 dl
Vitlök, 3 klyftor
Pinjenötter,
Salt,
Svartpeppar,
  1. Halvera körsbärstomaterna och peta försiktigt ut kärnorna
  2. Fräs tomaterna någon minut i olivolja.inte för länge ska behålla sin form, salta och peppra
  3. Låt ricottan rinna av och lägg den i en skål
  4. Riv i citron skal, parmesanost, persilja, basilika, salt och peppar
  5. Blanda sedan i tomaterna
  6. Koka upp saltat vatten och lägg i vitlöken, koka pastan enligt anvisning tillsammans med vitlöken
  7. Ta upp vitlöken och spara. Häll av vattnet (spara några skedar av vattnet för att späda såsen)
  8. Pressa ner vitlöken i ricottakrämen och rör om. Blanda sedan snabbt ner ricottablandningen i pastan. Blanda noga, och späd med lite pastavatten om det behövs.
  9. Servera pastan och toppa med basilikablad och nötter.
Skrivet av: den 07/05 -20

Andra recept

Kommentarer

Logga in

Glömt ditt lösenord?

eller logga in med:

Pasta ricotta

- av 0

Svar i denna diskussion

Du kan inte ändra eller publicera svar: Du måste logga in innan du kan publicera