Kall marinerad kycklingfilé med potatissallad 0

Kall marinerad kycklingfilé med potatissallad

Syrlig och fräsch kall marinerad kycklingfilé med fransk potatissallad

(0)

Omnivor4 st • 01:00
Ingrediens Mängd
Potatis, 800 g
Schalottenlök, 3 st
Dill, 0.25 dl
Persilja, 0.25 dl
Kapris, 1 msk
Vatten, 1 msk
Vitvinsvinäger, 1 msk
Fransk senap, 2 tsk
Socker, 1 krm
Kycklingfilé, 4 st
Olivolja, 1 dl
Flytande honung, 1 msk
Balsamvinäger, 0.5 dl
Timjan, 0.5 tsk
Rosmarin, 0.5 tsk
Oregano, 0.5 tsk
Vitlök, 1 klyfta
Salt,
Peppar,
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten
  3. Skala och skiva lök, dill och persilja
  4. Blanda vatten, fransk senap, vitvinsvinäger och 3 msk olivolja. krydda med salt, peppar och socker
  5. Klyfta potatisen och lägg i en skål, varva med schalottenlök, dill och persilja. Strö över kapris
  6. häll över såsen och låt stå ca 1 timme och ta smak
  7. Salta och peppra kycklingfiléerna
  8. Stek dem i olivolja så att de får färg
  9. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills den är färdig
  10. Blanda 0.5 dl olivolja med balsamvinäger, flytande honung, svartpeppar, vitlök, timjan, rosmarin, oregano och salt
  11. Skiva kycklingfiléerna i ca 0.5 cm tjocka skivor och lägg på ett fat
  12. Skeda över marinaden och servera tillsammans med potatissalladen
Skrivet av: den 21/05 -20

Andra recept

Kommentarer

Logga in

Glömt ditt lösenord?

eller logga in med:

Kall marinerad kycklingfilé med potatissallad

- av 0

Svar i denna diskussion

Du kan inte ändra eller publicera svar: Du måste logga in innan du kan publicera