Halloumibiffar med klyftpotatis 2

Halloumibiffar med klyftpotatis

Halloumibiffar med krispiga klyftpotatis och enkel sås

(0)

Vegetarian4 st • 00:40
Ingrediens Mängd
Potatis , 1 kg
Salt, 1 tsk
Bakpulver, 0.5 tsk
Olivolja, 5 tsk
Timjan, 1 tsk
Vitlök, 2 kluvor
Morötter, 250 g
Halloumi, 200 g
Ägg, 2 st
Stöbröd, 0.75 dl
Chiliflakes, 1 tsk
Olja,
Yoghurt, 2 dl
Vitlök, 1 klyfta
Spiskummin, 1 tsk
Salt,
Peppar,
  1. Värm ugnen till 220g
  2. Kluva potatisen och sänk med i kokande vatten
  3. Koka potatisen i 10 min med salt och bakpulver.
  4. Under tiden, smaksätt oljan
  5. Stek oljan tillsammans med timjan och vitlök tills vitlöken början blir gyllenbrun
  6. Sila potatisen och rör ihop med oljan och kryddor
  7. Rosta i ugnen 20min
  8. Skala morötter
  9. Riv morötter och halloumi grovt
  10. Blanda morötter och halloumi med ägg, ströbröd, smaksätt med salt och peppar
  11. Forma till 8 biffar och stek i olja
  12. Blanda spiskummin med yoghurt och smaka av med salt och peppar
  13. Servera biffar med klyftpotatis och sås
Skrivet av: den 26/04 -20

Andra recept

Kommentarer

Logga in

Glömt ditt lösenord?

eller logga in med:

Halloumibiffar med klyftpotatis

- av 0

Svar i denna diskussion

Du kan inte ändra eller publicera svar: Du måste logga in innan du kan publicera