Enkel paella 1

Enkel paella

En smakrik variant av den spanska paellan

(0)

Pescetarian4 st • 00:30
Ingrediens Mängd
Räkor med skal, 500 g
Grönsaksbuljong , 2 tärningar
Gul lök , 1 st
Vitlök, 1 klyfta
Röd paprika, 0.5 st
Tomater, 2 st
Vitt Vin, 1 dl
Vatten, 1 l
Saffran, 0.5 g
Basmatiris , 3 dl
Ärtor, 1.5 dl
Musslor i lake, 150 g
Olivolja, 2 msk
Citron, 1 st
  1. Skala räkorna och lägg skalen i en kastrull med grönsaksbuljong och vatten.
  2. Låt koka i ca 10 minuter
  3. Fräs lök och vitlök i en rymlig panna tills den är mjuk.
  4. Tillsätt paprika och fräs ytterligare några minuter
  5. Ha i tomater, vitt vin och saffran och rör om
  6. Rör i ris och sila i i lite buljong i taget
  7. När paellan är klar efter ca 20 minuter, tillsätt räkor, musslor och ärtor
  8. Smaka av med salt och ev. cayennepeppar
  9. Servera direkt ur pannan som du garnerat med citronklyftor.
Skrivet av: den 27/04 -20

Andra recept

Kommentarer

Logga in

Glömt ditt lösenord?

eller logga in med:

Enkel paella

- av 0

Svar i denna diskussion

Du kan inte ändra eller publicera svar: Du måste logga in innan du kan publicera